Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

2016. május 31. 07:53 - Ben Szitas

Top 10 legjobb Breaking Bad pillanat

Az 5 éven és öt szezonon át futó Breaking Bad talán az egyik legnépszerűbb, és legjobb a modern sorozatok közül. A 62 epizód alatt Walter White, az ex-kémiatanár drogbirodalmának felvirágzását és bukását követhettük végig, miközben kidolgozott, szerethető vagy éppen gyűlöletes karaktereket láttunk, és persze megannyi emlékezetes (és néha sokkoló) jelenetet. Most ezek közül következnek a (szerintem) legjobbak, és természetesen erős SPOILER veszély!


10. Gale halála (Full Measure, S03E13)


Azzal, hogy a labor-segéd Gale Boetticher eltanulta a kék-meth előállítási receptjét, Walter és Jesse nélkülözhető személyek lettek Gus Fring kartelljében. Nem volt más választás: vagy Gale hal meg vagy ők ketten, így Walterék az előbbi mellett döntöttek. A feladat Jesse-re várt, aki - némi bizonytalanság után - bekopogott Gale házába, majd meghúzta a ravaszt. Ez volt Jesse első gyilkossága a sorozatban, amely nagyon megviselte őt, és alaposan rányomta a bélyegét a fiú további életére.


9. "Ez nem meth" (Crazy Handful of Nothin', S01E06)


Walt és Jesse egy idő után már nagyban akartak játszani, úgyhogy igyekeztek lepaktálni az elmebeteg Tuco Salamanca-val, aki a környék legnagyobb gengsztere. Miután az első tárgyalás rosszul sül el, Walter kézbe veszi az irányítást, és egy speed-nek álcázott anyaggal bemegy Tuco főhadiszállására. Ezek után színre lép Heisenberg - és miután Tuco őt is megpróbálja átverni, a földhöz vág valamiféle robbanóport, amely az egész szobát romhalmazzá változtatja. Tuco innentől tudja, kivel áll szemben.


8. "Hola DEA" (Negro y Azul, S02E07)


A mexikói határ sohasem a nyugodtságáról volt híres, ezt pedig a 2. évad során a saját szemünkkel is láthattuk. Miután Hanket áthelyezik a DEA el pasói kirendeltségébe, egy rajtaütés balul sül el, és a mexikói kartell emberei helyett egy teknőst találnak a sivatagban, aminek páncéljára a "Hola DEA" felirat van írva, a hátán pedig ott van Tortugának, az ex-kartell embernek a levágott feje. Ha ez még önmagában nem lenne elég sokkoló, miután az egyik ügynök megpróbálja levenni a fejet, a teknős fölrobban, és jópár végtag lekerül a helyéről.


7. A Kartell-parti (Salud, S04E10)


Gus Fring úgy dönt, hogy kiterjeszti kapcsolatait a határon túlra, és megbeszél egy találkozót a drogbáró Don Eladioval, aki nem mellesleg korábban megölte egyik legjobb barátját. A találkozón ott van még Jesse és Mike is, és miután mindenki összegyűlt, tequilával koccintanak. Mint később kiderül, a tequila mérgezett volt, így a kartell összes embere holtan esik össze, majd kis híján Gus is meghal. Azonban mégis sikerül megmenekülnie, ezután pedig Fring birodalma csak még erősebb lesz.


6. Hank vs. Salamanca-ikrek (One Minute, S03E07)


Még a szezon elején Hank leszámolt Tuco Salamancával, egy nagy nevű kartell-család oszlopos tagjával. Mint tudjuk, ez automatikus bosszút jelent, a hetedik epizódban pedig meg is jelennek a hidegvérű-gyilkos Salamanca-ikrek, hogy egy parkolóban kivégezzék a DEA ügynököt. Valaki azonban figyelmezteti Hanket, így ő felkészülten várja őket - az egyiküknek bedarálja a lábát a kocsijával, a másikuknak - szorult helyzetben - pedig sikerül átlőni a fejét. Komoly sérülésekkel, de Hank ezt is túlélte.


5. A fürdőkád-incidens (Cat's in the Bag...,S01E02)


Walt trükkösen elintézte Crazy 8-at és Emilio-t, mielőtt azok nagyon belekavartak volna a tervekbe. Később viszont kiderül, hogy Crazy 8 túlélte a mérgezést, Emilio-t pedig elég nehéz lesz eltüntetni. Végül Walter úgy dönt, hogy legjobb, ha savban feloldják a holttestet - ezt végül Jesse vállalta magára. Arra azonban Jesse nem gondolt, hogy a fürdőkád nem éppen alkalmas erre a feladatra, és a sav feloldotta Emilioval együtt a padlót is, majd Emilio zsigerei az alsó emeleten landoltak...


4. A nagy vonatrablás (Dead Freight, S05E05)


Gus Fring kiiktatása után eléggé nehéz volt a metilamid beszerzés Walter csapatának, ezért (Lydia tippje miatt) úgy döntöttek, hogy kirabolnak egy metilamidot szállító vonatot. Az akció nagyon kockázatos volt, s mindez egy végsőkig feszült jelenetben bontakozott ki. Jesse és az új fiú Todd a tartályon ügyködtek, Walter a tömlőt kezelte, míg egy másik emberük elterelte a vasutasok figyelmét. Az akció végül sikeres volt, és több ezer gallonnyi metilamid jutott a csapat birtokába - ám nem számoltak a 14 éves szemtanúval, aki a közelben volt. Végül Todd agyonlőtte a fiút, ezzel bebizonyítva, hogy ő a leggerinctelenebb gyilkos a sorozatban.


3. Hank halála (Ozymandias, S05E14)


Miután lehullott a lepel Walter White illegális üzelmeiről, Hank nyíltan szembefordult sógorával. Jesse (aki szintén kiábrándult Heisenbergből) segített őt nyomra vezetni, és végül sikeresen csapdába csalták Waltert a sivatagban. Hank pár percig élvezhette a győzelmet, és hogy elkapta Új-Mexikó legnagyobb drogbáróját, azonban Walter még korábban kihívta a neonáci verőembereit, akik fel is bukkantak a helyszínen. Annak ellenére, hogy Walter felszólítja őket, hogy ne tegyék, tűzharc alakul ki, amelyben meghal Gomie, majd végül Jack agyonlövi a sérült Hanket is - sógora halálával pedig Walter a züllés útjának legaljára ért.


2. A leszámolás (Face Off, S04E13)


A negyedik szezon végén eljön az ideje, hogy Heisenberg rendet rakjon a Kartell berkeiben. Egy ravasz csellel bombát ad Hector Salamancának, aki még nála is jobban gyűlöli Gus Fringet - és még mielőtt Fring rájönne, beindítja a szerkezetet. Ezután egy robbanás következik, majd Fring elveszti a fél arcát, ezután pedig holtan esik össze. Walter ezután személyesen teszi el láb alól a fennmaradó kartell-tagokat, ezzel bebizonyítja, hogy ő már nem csak egy kispályás szakács - ő a déli vidék drogbárója.


1. Az út vége (Felina, S05E16)


Miután az életben mindent és mindenkit elvesztett, Walter még egyszer visszatér Albuquerque-be, hogy elvarrja az elvarratlant. Találkozik a neonáci-vezér Jack-el, majd előhívatja vele egykori üzlettársát, Jesse-t. Ezután úgy tesz, mintha meg akarná verni a fiút - később azonban kiderül, hogy csak megmentette őt attól a csapdától, amit Jack számára állított. A kocsija csomagtartójából egy géppuska ugrik elő, ami agyonlövi a szobában lévő összes gengsztert, ezután pedig Jesse megfojtja a gyerekgyilkos Todd-ot is. Végül a sorozat két antihőse elbúcsúzik - Jesse eltűnik az éjszakában, a sérült Walter pedig holtan esik össze egykori meth-laborjában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thechiller.blog.hu/api/trackback/id/tr868762008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása