2016. augusztus 30. 09:29 - Ben Szitas

Top 10 Harry Potter karakter

J.K. Rowling fantasy-eposzát kivétel nélkül mindenki ismeri, aki élt a 2000-es évek folyamán. A Harry Potter mai napig a legnagyobb bevételt hozó könyvsorozat, amely 7 köteten és 8 filmen keresztül megannyi érdekes, gyűlöletes, emlékezetes karaktert vonultatott fel, amelyek között kétség kívül mindenki megtalálja a saját kedvencét. Most a véleményem szerinti 10 legjobb Harry Potter-szereplőt fogom rangsorolni.

A listában nem szerepelnek, de említést érdemelnek: Dobby, Bellatrix Lestrange, Neville Longbottom, Luna Lovegood, Ginny Weasley, Fred/George Weasley, Minerva McGalagony

Vigyázat, SPOILER!


10. Remus Lupin

Sötét varázslatok kivédése tanár, és oszlopos tagja a Főnix Rendjének, Lupinnak ennek ellenére két oldala van: az emberi arca egy kedves, higgadt, és bölcs embert rejt, ám minden teliholdkor vérfarkassá változik, és kezelhetetlen vadállat lesz belőle. Még gyermekkorában fertőzte meg őt a farkaskórral Fenrir Greyback, a Sötét Nagyúr  egyik csatlósa, ez a betegség pedig Remus egész életét árnyként kísérte végig. Karaktere a harmadik részben mutatkozott be, és onnantól kezdve Lupin végig jó tanácsadója volt a főhős Harry-nek. Az utolsó percig kitartott a jó oldalon, annak ellenére, hogy a fajtáját általános megvetés övezte.


9. Draco Malfoy

Már az első roxforti napon kiderült, hogy a híres aranyvérű-család leszármazottja, Malfoy lesz Harry legnagyobb riválisa a kastély falain belül. A mardekáros fiú az első néhány könyv egyik legjelentősebb negatív szereplője is volt egyben - büszkélkedett aranyvérű származásával, szinte mindenkit lenézett maga körül, ha pedig baj érte őt akkor rendszeresen az apja, Lucius mögé rejtőzött. A sorozat végére azonban kiderült, hogy a nagyszájúsága, és gőgös stílusa ellenére nem tudott valójában rosszá válni - Malfoy karaktere egyre inkább a háttérbe szorult, és fokozatosan Voldemort csatlósa vált belőle. A Félvér Herceg történései során fény derült arra, hogy Draco mégsem annyira gonosz, mivel a döntő pillanatban meghátrált Dumbledore meggyilkolásától, és nem teljesítette a Sötét Nagyúr által rá bízott feladatot.


8. Rubeus Hagrid

A félóriás bizonyítja, hogy az ijesztő külső nem mindig rejt rossz embert. Hagrid talán a legjószívűbb szereplő az egész sorozatban, aki Harry egyik leglelkesebb támogatója volt, ám megmagyarázhatatlan kedvet érzett a közveszélyes bestiák ápolására. Hagrid többek között örökbefogadott egy sárkányt, egy óriáspókot, egy óriást, és ráadásul őt gyanúsították meg a Titkok Kamrájának kinyitásával, ami miatt hamar búcsúznia kellett a Roxfortból. Ezek után ő lett az iskola állandó vadőre, ezenkívül pedig ő vezette be Harry Pottert a fiú számára addig ismeretlen varázslóvilágba. Kissé szétszórt és naiv, viszont hűsége Dumbledore, Harry, és a jó ügy iránt megkérdőjelezhetetlen.


7. Sirius Black

Eleinte mindenki azt hitte róla, hogy ő Voldemort leghűbb szolgája, valamint egy őrült gyilkos aki elsőként szökött meg az Azkabanból. Később kiderült, hogy ő Harry keresztapja és legelszántabb védelmezője, ezenkívül a Főnix Rendjének tagja is. Bár Sirius keveset szerepelt, mégis fontos szerepet kapott - sokszor került bajba (nem egyszer saját életét veszélybe sodorva) és állandóan hajtotta őt a cselekvési vágy. Régi jó barátja volt James Potternek, a saját családját megvetette az "aranyvér-mániájuk" miatt, és ezek mellett ő volt az ifjú Harry utolsó életben maradt rokona is, aki a saját fiaként szerette a fiút. A sors fintora, hogy az ötödik rész fináléjában éppen az unokatestvére, Bellatrix Lestrange végzett vele. 


6. Ron Weasley

A Weasley-család legfiatalabb fiúgyermeke már az első napon Harry Potter legjobb barátja, és egyik leghűségesebb segítője lett. Ron megszokta, hogy élete a sikeres és tehetséges bátyjai nyomvonalán telik, így ő is hasonlóan vágyott az elismerésre és hírnévre. A roxforti évek folyamán el kellett viselnie, hogy a "Kis Túlélő", majd a "Kiválasztott" árnyékában kell lennie, ez pedig többször keltett feszültséget a három jó barát között. Bár nem olyan ügyes kviddicsező mint Harry, és nem tud annyi varázslatot mint Hermione, mégis megállta a helyét, és végig ott volt, amikor a nagy tettek megtörténtek.


5. Hermione Granger

Az első néhány részben Hermione volt az iskola strébere, aki szabálymániájával, okoskodásával, és borzalmas kviddicstudásával néha az őrületbe kergette barátait. Utána viszont kiderült, hogy Hermione mugli-származása ellenére a legjobb varázsló hármuk közül, aktívan harcolt a házimanók jogaiért, és végig ott volt Harry és Ron mellett amikor a horcruxokat keresték. Számos szorult helyzetből mentette ki a triót, tudása és tehetsége nélkül nagy bajban lettek volna - az első néhány epizód okostojásából fokozatosan egy bátor és kitartó boszorkány lett.


4. Tom Rowle Denem/Voldemort

Lényegében mind a hét könyv az ő mesterkedéseiről és az ellene való harcról szólt. Voldemort minden idők legjelentősebb fekete mágusa, aki a sötét varázslatok legmélyebb bugyraiba ment el annak érdekében, hogy örökre élhessen. Lelkét hét darabra tépte, és horcruxokat készített, egyszer majdnem ellopta a Bölcsek Kövét, kétszer kiszabadította a Baziliszkuszt a Titkok Kamrájából, ellopta a Pálcák Urát, és egy félreértelmezett jóslat miatt meggyilkolta James és Lily Pottert. Számos varázsló és muglicsalád tönkretételéért felel ő, akinek a varázsvilágban még a nevét sem merik kimondani. Egész élete során csak két méltó riválisa akadt: Albus Dumbledore, és Harry Potter, aki végül kitartó küzdelem árán a halálba küldte őt.


3. Albus Dumbledore

Dumbledore pont olyan, amilyennek a legtöbben egy varázslót képzelnek. Öreg, bölcs, szakállas, aki a valaha élt legerősebb mágusnak számít, és aki az egyetlen ember, akitől még a Sötét Nagyúr is félt. A jóság, a remény, a biztonság megtestesítője, aki végig segítette, oltalmazta Harry-t, és felvértezte őt a végső küzdelemre. Tudása és ereje szinte végtelen, a varázsvilág összes mágusa és boszorkánya felnézett rá, és tisztelte őt, még a gonosz oldalról is. Ám ahogy mindenkinek, egyszer neki is mennie kellett - halálát megrendezték, méghozzá az egyik legnagyobb bizalmasának, Pitonnak kellett végül kioltania az életét.  


2. Perselus Piton

Sokáig ő számított a Roxfort legellenszenvesebb tanárának. Piton nagyon tehetséges és ügyes varázsló, nagyon komoly szakértelemmel rendelkezik a bájitalkeverésben, lelki ereje nem lebecsülhető, ám mindezek mellett undok, gonosz, és lekezelő stílusának köszönhetően nem sok diák szeretetét nyerte el, ráadásul közeli viszonyban állt a fekete mágiával, és még a halálfalók is maguk közé vették. A sajátjaival felháborító módon kivételezett, míg Harry-t és barátait teljesen nyíltan utálta. Ennek ellenére nem lehetett már az elején leírni őt - ugyanis talán a legnagyobb csavar köthető a nevéhez. A fináléban fény derült arra, hogy végig a jó oldalon állt, kettős ügynökként fontos információkat szállított a Főnix Rendjének, és folyamatosan terelgette és védelmezte a "Kiválasztottat", hogy épségben eljusson útja végéig.


1. Harry Potter

A "Kis Túlélő", vagy másnéven a "Kiválasztott" az a személy, aki köré az egész sztori épült, aki számtalanszor nézett szembe a veszéllyel, a halállal, és magával Voldemorttal, és aki az egyetlen, aki túlélte a halálos átkot (kétszer is). A legnagyobb érdekesség viszont, hogy tulajdonképpen nincs a fiúban semmi különleges, vagy rendkívüli - átlagos képességű gyermeknek ismertük meg, aki ugyanúgy bajlódik a leckével mint a többiek, viszont kifejezetten ügyes a kviddicsben. Ezzel egy személyben bebizonyította, hogy nem kell csodálatosnak lenni ahhoz, hogy valakiből hős legyen, elég hozzá a hit, az akarat, és az elszántság is. Harry Potter egy egész generáció hősévé vált, igazi ikon lett belőle, így méltán érdemelte ki a lista első helyét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thechiller.blog.hu/api/trackback/id/tr1111661284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása